opdræt

Kennel Red and White`s opdræt

Kennel Red And White’s bygger sit opdræt på den nyeste viden om hundens udvikling, opvækst og sundhed. Ved avl lægges vægt på temperament, træningsvillighed og sundhed.

Da jeg begyndte som opdrætter startede jeg med at lytte og hente gode råd og erfaringer fra andre opdrættere, trænere, udstillingsdommere og prøvedommere. Alle havde deres idealbillede af, hvordan en welsh skulle se ud, hvordan dens temperament skulle være, og hvad den skulle kunne.

Egentlig mødte jeg en fantastisk hjælpsomhed og åbenhed, som jeg er alle dybt taknemmelig for i dag. Vi diskuterede både sundhed, avlsprincipper, skønhedsidealer, opdrætteretik og hvordan man bedst præger hvalpene i den korte tid, vi som opdrættere har fornøjelsen af dem. Blandt welsh-folket har vi da stadig glæde af at udveksle erfaringer, når vi mødes til arrangementer i årets løb.

Dansk Kennel Klubs etiske regler for avl og opdræt giver også os opdrættere nogle gode guidelines at arbejde efter.

Ganske langsomt har jeg dannet mig et billede af den ideelle welsh springer spaniel:
Den muntre, samarbejdsvillige, intelligente, sunde, godt byggede familiehund, der både kan bruges til hundesport, familiehygge, jagt og udstilling, og som selvfølgelig har den ideelle farvekombination af brillant skinnende hvid og kastanierød.

Alt dette bestræber jeg mig på at avle efter.

første 8 uger af en hvalps liv

I de første 8 uger af en hvalps liv lægges grunden til hvalpens senere udvikling til en kvik, lærevillig, sund, glad og tryg hund. Derfor gør jeg meget ud af at præge hvalpene i et godt og trygt miljø. Derfor inddrages stuen som hvalpeområde, således hvalpene vænner sig til hverdagens lyde og rigtig meget kontakt. Hvalpekøberne kan komme på besøg fra 4 ugers alderen.

Hvalpene iagttages og ved 7 ugers alderen laves en anerkendt hvalpetest for match mellem hvalpen og den nye familie stemmer bedst muligt. Selvfølgelig tages der i videst mulig omfang hensyn til eventuelle ønsker, men hvalpens fremtid har 1. prioritet.

Med i prisen følger derfor også 4 gange hvalpetræning / motivation, for at styrke både ejer og hvalpen til den bedst mulige fremtid.

Den ideelle welsh findes ikke

Da avl og opdræt af hunde ikke er en teknisk styrbar køleskabsproduktion, kan naturen tit præsentere nogle løsninger på arvelige egenskaber,  som man slet ikke havde forventet. Som opdrætter vil man altid helst ramme den ideelle welsh ved at nøje udvælge sine kombinationer, men man kan ikke bestille et bestemt resultat, men enhver opdrætter er forpligtet til at gøre sit bedste. Jeg vil helst ramme den rigtige kombination af familie- og jagthund, men det er rigtigt svært, da vi ikke har mange kuld. Hannerne udvælges derfor rigtig meget nøje fra netværket, hvor jeg ved hannen tidligere har leveret rigtig gode hvalpe og skal være fejlfri igennem mange generationer. Racen er dog ikke så bred, når man går 5 eller flere generationer tilbage. Udbredelsen af frossen sæd og kølesæd, har dog gjort det nemmere, men hos mig er første parring altid ved naturmetoden, som der forøvrigt er et lovkrav i Sverige.

Kennel Red og White’s gener fra nogle nye linier, med en kombination fra tyske, svenske og finske linier med en lang historie uden problemer. 

–  det er virkelig blevet nogle dejlige hunde med et fantastisk temperament
–  de har kunnet opnå fine resultater på udstillinger, prøver,
og det er blevet nogle hunde med gode jagtegenskaber. Alligevel har hver superhund også sine fejl!

Den ideelle welsh findes ikke! Så der er hele tiden noget at stræbe eft

DKK’s opdrætteruddannelse

Jeg har selvfølgelig gennemgået DKK’s opdrætteruddannelse og hvalpene avles efter DKK krav og anvisninger

seneste nyt

Hits: 3376